Espectacle en castellà
60 minuts

Sinopsi

Un viatge espiritual cap a la interiorització, cap a la trobada d’un mateix, del veritable jo.

La posada en escena dirigida per Lluís Homar ajunta tres disciplines artístiques: la poesia mística de San Juan de la Cruz, la música amb peces de la Música callada de Mompou o la pintura amb el quadre Crist crucificat de Velázquez. En paraules de Lluís Homar, «tres eines de llum meravelloses per a transitar del desassossec a l’assossec». El muntatge posa de manifest aquest camí que porta a la renúncia dels béns materials per a trobar-se amb un mateix i amb el transcendent. «San Juan ens parla de la renúncia que, encara que el nostre instint ens porti a voler tenir-lo tot, el Ser passa per desprendre’s de tot; anar a contracorrent, no tenir, buidar-se de tot allò que aparentment ens dona confortabilitat i endinsar-se en un espai completament desconegut i que al descatalogar-nos de l’habitual ens posa en un camí de vertigen», segons afirma Lluís Homar.
 
En la interpretació, Adriana Ozores i Lluís Homar posen veu als versos del nostre gran poeta místic, acompanyats tots dos al piano per Emili Brugalla que interpreta una selecció de peces de la Música callada de Frederic Mompou. Adriana Ozores destaca que «m’encanta la poesia i m’encanta San Juan de la Cruz. Com ha de ser la bona poesia, és un poeta lliure que expressa els racons més profunds, foscos, incerts i inagafables de la seva ànima. Així, que d’alguna manera ens trobem amb tota aquesta part quan interpretem la poesia de San Juan o la música de Mompou. És una trobada de l’espectador amb tot això. I això és el que oferim al públic. És un transitar, fer-nos recordar o acostar-nos a aquesta transcendència que d’alguna manera tots en un moment toquem o anhelem tocar».

Fitxa artística

Autoria: San Juan de la Cruz
Dramatúrgia: José Carlos Plaza
Música: Frederic Mompou (selecció de peces de Música callada)
Direcció: Lluís Homar

Intèrprets: Lluís Homar i Adriana Ozores 
Pianista: Emili Brugalla

Espai escènic: José Helguera
Vestuari: Gabriela Salaverri
Il·luminació: Dani Checa
Mestre de la paraula: Vicente Fuentes

Màrqueting i comunicació: Teatre Romea
Aplicacions gràfiques: Santi&Kco

És una producció de Compañía Nacional de Teatro Clásico (CNTC)

Tarifes especials

  • Majors de 65 anys, carnet Biblioteques de Barcelona, carnet família nombrosa o monoparental i Targeta Rosa 15% dte. en les funcions de dimecres i dijous*.
  • Menors de 35 anys 15% dte. en les funcions de dijous*.
  • Carnet Jove 15% dte. en les funcions de dimecres*.

Els descomptes no són acumulables
*Tots els descomptes són aplicables en funció de l’aforament disponible, excepte festius i determinats espectacles de caràcter familiar, infantil i d’altres.

Accessibilitat

Comprar

Vine en Grup