“Una obra important i necessària” Paula Corroto El Confidencial
“Una rigorosa i honesta aproximació al cas” Carlo Ferri Time Out
“Una excel·lent posada en escena amb un elenc magnífic” José-Miguel Vila Diario Crítico
Espectacle en castellà
95 minuts
  • Edat recomanada a partir de 16 anys.

Sinopsi

A la matinada del 15 d’octubre del 2016, es produeix a les portes del bar Koxka, al poble d’Altsasu (Navarra) un aldarull en què es van veure implicats diversos veïns del poble, dos agents de la Guàrdia Civil i les parelles d’aquests. El resultat va ser de dos detinguts i un turmell, el del tinent, trencat. En menys de 24 hores, Altsasu es converteix en un plató de televisió i el cas en un assumpte d’Estat. El gir d’aquest espectacle es produeix quan el Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme al País Basc, denuncia els fets davant l’Audiència Nacional, malgrat que la investigació del cas seguia ja el curs als jutjats de Navarra. Aquesta organització introdueix l’acusació de terrorisme, i l’operatiu policial contra vuit joves s’engega el 14 de novembre.
 
A la vista oral que comença el 16 d’abril del 2018 s’hi arriba amb peticions fiscals d’entre 62 i 12 anys de presó. El judici és seguit amb expectació pel que pot significar de cara a la retallada de les llibertats, l’abús de l’expressió terrorista i la vulneració del dret a un judici just. El cas, ple de punts negres, constitueix un dels processos judicials més desconcertants dels darrers temps.
 
“Encara que Altsasua és una aproximació rigorosa i honesta al mediàtic cas, estem davant d’una obra de ficció i, com a tal, ha precisat una tasca d’adaptació al gènere dramàtic. Tot i això, s’ha incorporat fidelment a la trama transcripcions d’alguns dels testimonis del judici, així com retallades de premsa, mitjans de comunicació i continguts de xarxes socials.”

Fitxa artística

Dramatúrgia i direcció: María Goiricelaya  

Intèrprets: Nagore González,  Egoitz Sánchez, Aitor Borobia i Ane Pikaza

Escenografia: Eider Ibarrondo i Isabel Acosta
Vestuari: Betitxe Saitua
Il·luminació: David Alkorta
Espai sonor: Ibon Aguirre

Direcció de producció: La Dramática Errante
Coordinació tècnica: Alaine Arzoz 

Ajudantia de direcció: Eider Zaballa
Caps tècnics del teatre: Sergi Lobaco i Raúl Martínez

Màrqueting i comunicació de la companyia: NOIZ Labo
Màrqueting i comunicació del teatre: Teatre Romea

Distribució Catalunya: MònicaDeGira
Distribució: Portal 71

Col·laboradors: Gobierno Vasco, Nuevo Teatro Fronterizo, Otxoa Barandilla Fundazioa, Portal71, Sopelako Udala i Arriola Antzokia

Distribució: Portal71 Producciones Culturales

És una producció de La Dramática Errante

Tarifes especials

  • Majors de 65 anys, carnet Biblioteques de Barcelona, carnet família nombrosa o monoparental i Targeta Rosa 15% dte. en les funcions de dimecres i dijous*.
  • Menors de 35 anys 15% dte. en les funcions de dijous*.
  • Carnet Jove 15% dte. en les funcions de dimecres*.

Els descomptes no són acumulables
*Tots els descomptes són aplicables en funció de l’aforament disponible, excepte festius i determinats espectacles de caràcter familiar, infantil i d’altres.

Accessibilitat

Comprar

Vine en Grup