Espectacle en castellà.
85 minuts

Sinopsi

Un crit contra la violència de les guerres és la línia mestra de la novel·la de Miguel Delibes Las guerras de nuestros antepasados, publicada el 1975. Des del nom del protagonista, “Pacífico”, fins al final terrible de l’obra, l’autor val·lisoletà va defensar al llarg de les seves pàgines la pau davant de la guerra i la no-violència com a camí de vida.

Com a adaptador he volgut destacar el caràcter complex de Pacífico Pérez, la seva submissió als poderosos, la seva resignació gairebé franciscana davant d’un destí gravat a la seva memòria des del bressol amb les històries de les guerres que li explicaven l’Abue, el Bisa i el Pare. He respectat l’esquema original de la novel·la de les set entrevistes mantingudes pel Pacífico amb el psiquiatre de la presó. S’hi expressa amb plena llibertat i amb el millor llenguatge rural castellà, que amb tant d’encert li va concedir el seu autor original.

He de reconèixer en aquestes línies, sobretot, la gratíssima col·laboració rebuda per part de l’actor Carmelo Gómez (natural d’un poble de Lleó), que amb tant d’entusiasme com de coneixement ha treballat amb mi per “polir” l’última versió del text que ara presentem. I, per descomptat, agrair a Jesús Cimarro la seva apassionada i compromesa participació en aquest projecte des del minut u.

Eduardo Galán

Fitxa artística

Autoria: Miguel Delibes
Adaptació teatral: Eduardo Galán
Direcció: Claudio Tolcachir

Intèrprets: Carmelo Gómez, Miguel Hermoso

Escenografia: Monica Boromello
Vestuari: Yaiza Pinillos
Il·luminació: Juan Gómez Cornejo
Espai sonor: Manu Solís

Productor: Jesús Cimarro

Ajudanta de direcció: María Garcia de Oteyza
Cap tècnic del teatre: Roger Muñoz

Màrqueting i comunicació: Focus
Disseny gràfic: Javier Naval
Aplicacions gràfiques: Santi&Kco

Distribució: Pentación Espectáculos

És una producció de Pentación Espectáculos i Secuencia 3

Tarifes especials

  • Majors de 65 anys, carnet Biblioteques de Barcelona, carnet família nombrosa o monoparental i Targeta Rosa 15% dte. en les funcions de dimecres i dijous*.
  • Menors de 35 anys 15% dte. en les funcions de dijous*.
  • Carnet Jove 15% dte. en les funcions de dimecres*.

Els descomptes no són acumulables
*Tots els descomptes són aplicables en funció de l’aforament disponible, excepte festius i determinats espectacles de caràcter familiar, infantil i d’altres.

Accessibilitat

Comprar

Vine en Grup