"El nivell de La Zaranda està a l'abast de molt pocs" Raúl Losánez La Razón
"Una proposta lúcida, intimista, poètica i repleta d'un humor intel·ligent" José-Miguel Vila Diario Crítico
"Un bonic homenatge a alguns personatges immortals com don Juan Tenorio, Max Estrella, Bernarda Alba i Segismundo" Raúl Losánez La Razón
Espectacle en castellà
70 minuts
  • Recomanat a partir de 14 anys

Sinopsi

La Zaranda, Teatro Inestable de Ninguna Parte, celebra amb aquest treball 45 anys sobre els escenaris del món.

I si tornés a la vida?, es pregunta aquest personatge oblidat al fons del mirall. Davant seu, un actor ha anat envellint camerino a camerino, maquillant la seva íntima derrota, les seves gastades il·lusions, aquest desengany que enfosqueix els seus dies. Han mort tantes coses que la vida no serà prou llarga per oblidar-les. Però avui escolta aquestes veus dins del mirall i és com si l’ànima tornés al cos. En aquest present estèril en què l’home no sembla estar a l’altura dels seus somnis, amb les darreres forces, sortirà a irradiar esperança a l’escenari.

Aliat amb el seu personatge, remourà amb el seu passador a les entranyes del teatre, topant-se amb els seus vicis i virtuts, amb la seva humanitat sempre. Baixaran fins als inferns, creuaran dèdals on els buròcrates emmagatzemen el seu tedi, sortejaran els esvorancs que cobreixen les catifes vermelles de la fama, il·luminaran les fosques galeries on la vulgaritat empantanega tot, intentant alliberar a Segismundo d’una realitat alienant i prosaica, escaparan i les seves bromes, fent de Clavileño un Pegàs. De nou, desafiant la mort i l’oblit, buscaran l’alegria del retrobament amb el teatre.

Manual para armar un sueño és una decidida oda a l’esperança que vol posar llum a les tenebres d’un món hostil a tot el que escapi al seu comerç. Un viatge infinit a la història i que, no obstant, transcorre al curt espai que va d’un camerino a l’escenari. Un somni tan prim com el fil d’un estel que resisteix tota mena de tempestes.

Fitxa artística

Text: Eusebio Calonge
Direcció: Paco de La Zaranda

Intèrprets: Francisco Sánchez, Gaspar Campuzano i Enrique Bustos

Espai escènic: Paco de La Zaranda
Vestuari: Encarnación Sancho

Il·luminació: Peggy Bruzual
Espai sonor: Torsten Weber
Ajudantia de direcció: Andrea Delicado

Caps tècnics del teatre: Sergi Lobaco i Raúl Martínez

Màrqueting i comunicació: Teatre Romea
Fotografia i cartell: Víctor Iglesias

És una col·laboració del Teatro La Zaranda, el Teatro Español de Madrid, el Teatre Romea de Barcelona i el Teatro de Rojas de Toledo.

Tarifes especials

  • Majors de 65 anys, carnet Biblioteques de Barcelona, carnet família nombrosa o monoparental i Targeta Rosa 15% dte. en les funcions de dimecres i dijous*.
  • Menors de 35 anys 15% dte. en les funcions de dijous*.
  • Carnet Jove 15% dte. en les funcions de dimecres*.

Els descomptes no són acumulables
*Tots els descomptes són aplicables en funció de l’aforament disponible, excepte festius i determinats espectacles de caràcter familiar, infantil i d’altres.

Accessibilitat

Comprar

Vine en Grup